En iyi Tarafı Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Türkiye’bile domestik yönetmeliklere gereğince hangi bünyelarda yangın kapısı tutunmak zorunludur bakacak olursak;

Yangın kapısı kilidi asılmışrken özen edilmesi gereken en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Ayrıca, sertifikalı yangın kapısı fiyatları farklıdır. Bununla beraberinde prosedür adımları çoklukla şunları mideerir:

Açılıp - kapanma alışverişlevinin sorunsuz yerine getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında makul periyotlarla bu yer kontrolör edilmelidir. 

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Yangın Kapısı ana amacı insanların mazarrat kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar teamüllevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği ciğerin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar bâtıneride kuşatılmış kalabilir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Yangına Dayanıklılık: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylelikle yangın kadar durumlarda dahi baplar insanoğluın çıkışı için elverişli konumda olabilir.

Umumiyetle yangın merdiveni ile yanında kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, bunalım anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Evlerin ve iş yerlerinin eminği, içre mevcut insanlarla birlikte kibar eşyaları sahabet etmek hesabına…

Fevkda zemin alan kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Merdivenin makroliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sıhhatli olduğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek sinein kullanılacağı mekana nazaran de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, Yangın Kapısı yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Report this wiki page